1/3 cană quinoa
1 pumn amestec nuci Macadamia și nuci Pecan
1 linguriță amestec scorțișoară, coriandru, chilli
3 linguri ulei de măsline
30 g brânză feta
4 fire sparanghel
¼ avocado
½ rodie
suc de la ½ lime
Într-o tigaie se încălzește puțină apă și se adaugă sparanghelul. Se menține pe foc cu capac aprox 3-4 min apoi se adaugă puțin unt și se scote pe un șervețel de hârtie. În tigaie se adaugă apoi quinoa în prealabil fiartă 20 min în apă cu o ceapă și un morcov. Opțional pentru gust se poate adăuga un pic de unt apoi se condimentează cu coriandru, chili și scorțișoară. În farfurie se adaugă quinoa, sparanghelul, avocado, brânza feta, rodia, nucile Pecan și Macadamia, sucul de lime și se stropește cu ulei de măsline.
Quinoa este o sursă bună de proteine vegetale de calitate, conținând toți cei 9 aminoacizi esențiali. De asemenea, este bogată în fitonutrienți precum quercitina, acid hidroxicinamic și hidroxibenzoic cu efect antioxidant și antiinflamator. De asemenea, conține și acid oleic și linoleic, grăsimi esențiale, cu rol antiinflamator.
Uleiul de măsline conținte antioxidanți, numiți polifenoli care ajută la reducerea stresului oxidativ și protejează împotriva radicalilor liberi. Este o sursă excelentă de acid oleic, o grăsime mononesaturată, care ajută la scăderea inflamației.
Produse recomandate de Doctor Food
Sau alege selectand de mai jos produsele tale favorite
Reducere: 12 %
Economisesti: 15.66 lei
daca achizitionezi toata reteta
Total de plata: 114.84 lei
cu TVA lei
cu TVA lei
cu TVA lei
cu TVA lei
cu TVA lei
cu TVA lei
Alege alte produse pentru reteta
Sau alege selectand de mai jos produsele tale favorite.