Ceaiul Alb este cel mai delicat si cel mai nobil dintre preparatele din planta Camellia Sinensis (Planta de Ceai), planta din care se obtine ceaiul verde si cel negru, doar ca mugurii si frunzele sunt cultivate la varsta frageda. Preparatul este aproape transparent dar este plin de minerale fiind cel mai bun antioxidant. MOD DE PREPARARE Turnati apa calda (70-80 grade Celsius, nu fiarta) peste pliculetul cu ceai si lasati acoperit 2-3 minute.

Delicat, floral, ușor picant Pai Mu Tan în limba Chineză înseamnă ”Bujor Alb”, deoarece frunzulițele de ceai, la infuzat, se aseamănă cu petalele de bujori. Muguri și boboci delicați împreună cu primele două frunzulițe sunt atent uscate pentru obținerea ceaiului Pai Mu Tan. Un ceai indrăgit, o adevărata plăcere, cu un gust floral, delicat și ușor picant. Excepțional pe lângă o masă ușoară: preparate din legume sau salate. Pofta!